Winter kruidenthee

Bij winter hoort het element water. Daar hoort een kruidenthee bij die balancerend werkt bij inkeer en reflectie, een Winter kruidenthee. Dit is de tweede Seizoen kruidenthee die ik hier in het zonnetje zet.

Deze Winter kruidenthee is onderdeel van 5 soorten kruidentheeën die verbonden zijn aan de seizoenen.

Tussen de nieuwsberichten van KRUIDINN vind je al de seizoen kruidenthee “Nazomer”. Hier lees je de gedachten en de opzet van deze 5 elementen kruidentheeën van KRUIDINN. https://kruidinn.nl/nazomer-kruidenthee/

De winter is een periode van inkeer, en natuur trekt zich terug. Het is goed om zelf ook een periode van inkeer en reflectie te nemen. Kijk waar jouw bron van leven en wilskracht zit. Neem een kop van deze kruidenthee en laat je gedachten gaan.

De winter kruidenthee ondersteunt de blaas en de nieren. Deze organen zijn de basis van Yin en Yang, van het water en vuur in ons leven. In de blaas slaan we water op en scheiden we water uit. De nieren staan voor de bron van het leven en onze wilskracht. De nieren zijn een belangrijke filter. Water neemt afvalstoffen mee, helpt bij vertering processen en controleert onze temperatuur. Er is geen lichaamsfunctie die zonder water kan functioneren, we zijn water.

Kruidenthee helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Deze kruidenthee is hierop samengesteld. Verder ondersteunt deze kruidenthee ook de kracht van het herstel.

Bedenk dat water in beweging moet blijven. Blijft water stilstaan dan is het na een poosje niet meer helder. Blijf in beweging water mag stromen. Door te veel overwerk, stress, uitputting, langdurige ziekte en te heftige emoties kan het water minder stormen en kunnen functies blokkeren.

Ben je angstig of bang voor angst die kan komen, vind je het erg moeilijk om een besluit te nemen, dan is dit element mogelijk uit balans.

Dit element, water, is prachtig in balans als jouw bron van leven je bekend is en jouw wilskracht, moed en wijsheid je vrienden zijn.

Deze kruidenthee drink je wanneer je er behoefte aan hebt of volgens de tijd van de Chinese elementen, van 16-11 t/m 25 -01, in de wintermaanden.

Deze Winter kruidenthee heeft een heerlijke smaak, is zacht en geeft je een knipoog naar de zomer.

Zie ook: https://kruidinn.nl/nazomer-kruidenthee/