Wie ben ik?

Ik ben Yolanda de Vlugt en graag geef ik je een kijkje in mijn leven als herborist. Ik wandel met je mee en laat je zien hoe ik gekomen ben tot  KRUIDINN.

Groene vingers als kind in Zeeland

Al vele generaties zit het tuinieren, de natuur in onze genen. Het tuindersbedrijf van mijn vader in Zeeland was voor mij als kind de eerste stap. Ik hielp hem in de kassen en kreeg later een eigen groentetuin. De liefde voor de natuur is doorgegeven van generatie op generatie. Het proces van planten, groeien en bloeien verwondert mij nog iedere dag.

De kracht van de natuur

Enkele jaren terug is daar nog een verwondering aan toegevoegd: de genezende en helende kracht van veel planten in de natuur. Tijdens de opleiding tot herborist heb ik veel geleerd over de geneeskrachtige en helende eigenschappen van planten en kruiden.  De kennis die ik opgedaan heb in deze opleiding laat je vragen waar staat de plant, waar sta jij,  hoe groeit de plant, hoe groei jij?  Wil je antwoord op deze vragen dan zul je kennis moeten hebben van de bodem soort, het zaad, de groeiwijze, de plantenkracht en hoe je dit alles verwerkt tot een product. De opleiding tot herborist gaat uit van voorkomen in plaats van genezen. Jouw gezondheid staat centraal als je kijkt naar je leefstijl. Je kijkt naar de mens als geheel en vraagt je af welke gezondheidspatronen veranderd kunnen worden zodat de symptomen, de klachten minder worden. Het is juist de diepere oorzaak van de verschillende symptomen die centraal staan bij deze manier van helen.

Aansluitend heb ik in 2017 de opleiding Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis (MBK/PSBK) afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd het helingsproces te zien vanuit fysieke en mentale symptomen van de mens en uit te gaan van de verbinding tussen lichaam en geest.

Van herborist tot KRUIDINN

In 2013 startte ik met mijn eigen kweektuin van kruiden en geneeskrachtige planten. De oogst van mijn kweektuin gebruik ik voor mijn KRUIDINN -producten. Ik kweek de kruiden op biologische wijze, dus zonder anorganische stoffen of bestrijdingsmiddelen. Als ik andere ingrediënten gebruik voor mijn producten controleer ik of deze biologisch gekweekt of gemaakt zijn.

De afgelopen jaren heb ik het concept van KRUIDINN ontwikkeld en ik ben trots dat ik je hierover meer mag vertellen.

Mijn doel is om mijn kennis van kruiden en geneeskrachtige planten te delen en de liefde voor de natuur door te geven. De natuur kan ons zoveel vertellen en kan een spiegel zijn voor ons. Het is mijn wens om mensen te helpen, te ondersteunen en te begeleiden bij hun gezondheidsvragen. Hoe groot of klein de vraag ook is, het is beter om te delen.

Mijn KRUIDINN -producten en – activiteiten kunnen jou de ervaring geven van een helende natuur.

Yolanda de Vlugt


Opleidingen

  • Activiteiten begeleiding,  te Epe
  • Herborist opleiding  De Sprenk, in De Mortel
  • Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis, de Energieschool in ’s-Hertogenbosch
  • Basis kennis energie CLI in Utrecht
  • Verschillende bijscholingen en  workshops over kruiden, leefwijze en gezondheid.
  • Vier keer in het jaar houden herboristen zich scherp door informatie uit te wisselen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA