“Nazomer” kruidenthee

Bij “nazomer” hoort het element aarde. Daar hoort een kruidenthee bij die balancerend is in verbinding, een “Nazomer” kruidenthee. Dit is de eerste Seizoen kruidenthee die ik hier in het zonnetje zet.

Deze “Nazomer” kruidenthee is onderdeel van 5 soorten kruidentheeën die verbonden zijn aan de seizoenen.

Binnen de verschillende seizoenen beleef je warmte, smaak en kleur anders. Ieder seizoen vraagt om andere kleding, een wollen trui of een luchtig shirt. Ook wat je eet en drinkt past bij een seizoen. 

Veel gezondheidsleer richtingen zijn daarom verbonden aan seizoenen. In de Chinese gezondheidsleer, de Ayurvedische leer en de Westerse gezondheidsleer, gebruiken we seizoenen en elementen om bepaalde voedingsmiddelen juist wel of niet te eten. Een voedingsmiddel kan heel verwarmend zijn als je het koud hebt, een kruid kan stimulerend zijn als je dat nodig hebt. Zo kunnen we ons eten en een kruidenthee afstemmen op een bepaald seizoen.

Mijn seizoen kruidentheeën zijn vanuit dit gegeven bekeken. Vreemd misschien om een “Nazomer” kruidenthee in de late winter of bijna lente in het zonnetje te zetten. Het is de kruidenthee die een verbinding maakt tussen de seizoenen lente, zomer, herfst en winter. Een kruidenthee die elke keer gedronken wordt om over te stappen van seizoen naar seizoen.

De “Nazomer“ kruidenthee verbindt niet alleen de seizoenen maar ook het kruid in deze thee verbindt jou, verbindt dat wat in jou plaats vindt zowel lichamelijk als geestelijk. Aarde staat voor het verteren, het verteren van voeding en het verteren van emoties. De aarde is er altijd. 

Ben je veel aan het denken en piekeren of ben je angstig, dan is dit element uit balans. 

Tevredenheid in je buik, je emoties en kalmte in je denken geven aan dat je in balans bent.

Deze kruidenthee drink je wanneer je er behoefte aan hebt of volgens de tijd van de Chinese elementen, van 25-01 tot 14-02, 25-04-tot 16-05, 27-7-tot 23-08 en 21-10 tot 16-11.

Deze “Nazomer” kruidenthee heeft een heerlijke pepermunt en kruidige smaak.

Zie ook: https://kruidinn.nl/winter-kruidenthee/