Grote engelwortel Angelica archangelica

Welkom op mijn website, een mooie en logische stap op dit moment voor KRUIDINN. De naam KRUIDINN is ontstaan als een grapje vanuit: “je bent geen boerin maar een kruidin”. Uiteindelijk past deze woordspeling voor heel veel binnen KRUIDINN. Zoals je al hebt kunnen lezen, het is een “inn” waar je welkom bent. Maar het is ook Kruid-in-thee of kruid-in-workshop en ga zo maar door. 

Na de naam is het logo ontstaan. Dit logo is een schermbloem op zijn kop. Niet zomaar een schermbloem maar de Grote engelwortel. Een plant die ons zoveel vertelt. 

De naam Grote engelwortel geeft de eerste hint. Ze verwijst naar de verbinding tussen hemel (engel) en aarde (wortel). Ik vind dit al prachtig. Ik werk graag met mijn handen in de grond. Ik zet ook KRUIDINN graag “in de grond” en op de “kaart”. Als ik dan bedenk dat de Grote engelwortel groeit naar de “hemel” dan mag KRUIDINN ook groeien.

Verder heeft de plant mooie vergelijkingen en tegenstellingen. 

De steel van de plant is hol, maar erg sterk. De bladeren zijn groot en steelomvattend, erg beschermend. Dit wens ik KRUIDINN ook toe, sterk en beschermend voor de personen die workshops bij mij volgen, met mij gaan wandelen of advies van mijn vragen. 

De bloemenkrans van de Grote engelwortel is rond. De bloemen rijken alle kanten op en ontvangen van alle kanten bijen. Ook KRUIDINN hoopt uit te reiken naar oost, west, zuid en noord om te geven en te ontvangen. Als KRUIDINN zou ik bescherming kunnen vinden onder deze mooie plant met deze prachtige schermen. Kom naast me zitten en geniet. Kijkend naar boven zien we ongelofelijk veel zaadjes. Laten we deze verspreiden, zodat ze wegen vinden als woorden en ideeën die we elkaar geven. 

Als laatste de wortel, deze is knolvormig (tot penvormig) met zeer fijn engelenhaar als de worteltjes. Ik vind de wortel en ook andere delen van de plant fijn in mijn kruidenthee en gerechten. De Grote engelwortel is smaakvol, aromatiserend en geeft een prikkel op je tong. Binnen KRUIDINN hoop ik smaakvolle ideeën en een prikkel door te geven, om te kijken naar je gezondheid en de natuur. 

Zo zie je dat de plant tegenstellingen in zich heeft, hierdoor geeft de Grote engelwortel rust, harmoniseert en maakt verbinding. 

Fijn dat we kennis hebben gemaakt. Ik hoop je snel te zien.

Yolanda de Vlugt